Tüccarların depo oyunu: Elmalar depolandı, ucuza satılmak istenmiyor
Tüccarların depo oyunu: Elmalar depolandı, ucuza satılmak istenmiyor
İçeriği Görüntüle

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi Temsilciler Kurulu Üyesi Mehmet Sabri Bükülmez, emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekerek, “Emekliye bayram değil, açlık dayatılıyor” dedi.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak alanlarda olduklarını belirten Bükülmez, emeklilerin, dul, yetim ve engellilerin sesini duyurmak için mücadele ettiklerini söyledi.

Emekli aylıklarının hayat pahalılığı karşısında her geçen gün eridiğini ifade eden Bükülmez, elektrik, doğalgaz, kira, ulaşım ve temel gıda giderlerinin artık karşılanamaz hale geldiğini dile getirdi.

Bükülmez, “Bugün yapılması gereken açık ve nettir. Her emekli aylığına, hiçbir ayrım yapılmadan derhal 20 bin TL seyyanen zam yapılmalıdır. Bu talep yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda insani ve toplumsal bir taleptir” dedi.

Whatsapp Image 2026 05 15 At 14.21.57 (1)

Bayram ikramiyelerine de değinen Bükülmez, emeklilerin sadaka değil haklarını istediğini belirterek, ikramiyelerin yılda dört kez ve asgari ücret düzeyinde ödenmesi gerektiğini söyledi.

Bükülmez, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Emekliler olarak insanca yaşam hakkımız ve taleplerimiz için alanlarda, meydanlarda mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz.”

Muhabir: Gamze Uysal