Araç klimalarının bakımını yaptırmak 10 kat tasarruf ettiriyor Araç klimalarının bakımını yaptırmak 10 kat tasarruf ettiriyor

Eskişehir’de baharın gelmesiyle birlikte tezgahlarda ilk erikler yerini aldı. Ancak fiyatı gören birçok kişi şaşkınlık içinde kaldı. 1 kilo eriğin fiyatı 500 lira. 

Bu fiyat normal!

Marketlerde küçük paketler halinde satılan erikler, manavlarda da gramla veriliyor. Satıcılar ise bu fiyatın  normal olduğunu, eriğin henüz mevsimi gelmediği için az bulunduğuna dikkat çekti. Pazar, market ve manavlarda alışveriş yapan vatandaşlardan bazıları sadece fiyatlara bakmakla yetiniyor. Erik almak isteyenler ise genellikle 100 gram gibi küçük miktarlar alıyor. 

Gram ile satış başladı!

Erik fiyatının bu kadar yüksek olmasının bir diğer nedeni de ulaşım ve üretim maliyetlerinin artması. Satıcılar, ürünün az olması ve nakliye giderlerinin fiyatı etkilediğini belirtti. Bazı yerlerde eriğin yanına 'Gram ile satılır' yazısı yer alıyor.

Eb25Aaf1 A0B4 4212 B1C3 5538451D5Cf5

Fiyatlar düşmeyecek!

Mevsimi tam olarak gelmediği için fiyatın bir süre daha yüksek kalması bekleniyor. Ancak üreticiler, önümüzdeki haftalarda havaların ısınmasıyla birlikte eriğin bollaşacağını ve fiyatlarının düşeceğini düşünüyor.

Muhabir: Tuğba Aktay