Eskişehir’de belediyelerin katkısıyla düzenlenen programına çok sayıda kadın katıldı.
Ayşe Ünlüce: “Kadınlar güçlü ve cesur”
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, iftar programında yaptığı konuşmada kadınların mücadeleci ruhuna dikkat çekti. Ünlüce, Eskişehirli kadınların Cumhuriyet değerlerine sahip çıktığını belirterek şunları söyledi: “Eskişehir’in kadınları güçlüdür, cesurdur ve mücadelecidir. Atatürk’e ve Cumhuriyet’e gönülden bağlıdır. Ramazan’ın bereketli sofrasında sizlerle birlikte olmak bizim için büyük mutluluk.”

Özgür Özel: “Ev kadınlarına emeklilik hakkı gelecek”
Programda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Eskişehir’de geçirmek istediklerini belirterek kadınların siyasette ve toplumda daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.
Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin sona ermesi gerektiğini vurgulayan Özel, CHP’nin iktidara gelmesi durumunda ev kadınlarına yönelik önemli bir sosyal politika uygulayacaklarını söyledi. “Evde çalışan, emeği görünmeyen milyonlarca kadın var. İktidarımızda ev kadınlarına sigorta hakkı ve emeklilik hakkı tanınacak.”
Uluslararası gelişmelere değindim
Konuşmasında Ortadoğu’daki gelişmelere de değinen Özel, bölgede yaşanan savaşların ve sivillerin hayatını kaybetmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek barış çağrısı yaptı. Gazze’de yaşanan can kayıplarına dikkat çeken Özel, Türkiye’nin uluslararası platformlarda daha net bir tutum alması gerektiğini ifade etti.

“CHP’yi iktidara taşıyacağız”
Özel konuşmasının sonunda CHP’nin hedefinin iktidar olduğunu belirterek partililere çağrıda bulundu. “Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacağız. Daha adil, daha güçlü ve herkes için daha iyi bir Türkiye kuracağız.”





