Eskişehir’de sürücülerin araçlarını gelişigüzel şekilde kaldırımlara park etmesi nedeniyle yayalar yürüyecek alan bulamıyor. Motosiklet sürücülerinin de benzer şekilde kaldırımları park yeri gibi kullanması, sorunu daha da artırıyor.
Vatandaşlar, “Kaldırımlarda artık yürümek imkansız hale geldi. Bebek arabasıyla, yaşlılarla ya da engelli vatandaşlarla yürümek neredeyse imkansız. Her adımda bir motosiklet ya da otomobil karşımıza çıkıyor” diyerek duruma tepki gösteriyor.
Eskişehir’in kronikleşen otopark sıkıntısının, özellikle merkez mahallelerdeki kaldırım işgallerinin artmasına neden olduğu belirtiliyor. Kentteki mevcut otopark alanlarının yetersizliği, sürücüleri kaldırımlara yönlendirirken; vatandaşlar belediye ekiplerinden ve emniyetten daha sıkı denetim talep ediyor.