Mihalıççık’taki CHP’liler kendini aldatılmış hissetmiştir
Mihalıççık’taki CHP’liler kendini aldatılmış hissetmiştir
İçeriği Görüntüle

Kurtuluş Mahallesi Kapalı Pazaryeri yapım işi kapsamında gerçekleştirilecek beton dökümü çalışmaları nedeniyle pazar, pazartesi ve salı günleri bazı sokakların araç trafiğine kapatılacağının duyurulduğunu hatırlatan Ölce, İnal, Sanayi, Ergi, Tarlaiçi, Şentürk, Siper, Onurhan, Saçak, Gürdere, Taşören, Üzmen, Güre, Halkçarşısı, Ülke ve Çeviker sokakların bu kapsamda trafiğe kapatılacağını söyledi.
Anahtar Parti olarak kapalı pazaryeri projelerini desteklediklerini vurgulayan Ölce, “Eskişehir’de kapalı pazaryerlerinin yapılmasını destekliyoruz. Hatta bu tür projelerin sayısının artması gerektiğini savunuyoruz. Nüfusu yoğun mahallelerimizin tamamında en az bir kapalı pazaryeri olmalı. Bu konuda hem ilçe belediyelerimizin hem de Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yaptığı doğru çalışmaları destekliyoruz. Yapılmayan yerlerde de Anahtar Parti iktidarında bu eksikleri gidermek için gereken adımları atacağız” dedi.
Whats App Image 2026 03 13 At 11.25.30 (3)
Kurtuluş Kapalı Pazaryeri inşaatının başladığı günden bu yana bölgedeki esnafın zorlandığını belirten Ölce, esnafın buna rağmen sabır gösterdiğini ifade etti. Ölce, “Herkes tamamlandığında bölgeye değer katacak güzel bir pazaryerine kavuşulacağını düşünüyor. Ancak bayram öncesinde alınan sokakların trafiğe kapatılması kararı, özellikle Yunus Emre Halk Çarşısı esnafını çok zor bir duruma düşürmüştür” diye konuştu.
Bayram öncesi dönemin esnaf için yılın en önemli zamanlarından biri olduğunu kaydeden Ölce, ekonomik durgunluğun da işleri olumsuz etkilediğini belirtti. Ölce, araç trafiğinin kesilmesinin arabalı müşterinin bölgeye ulaşmasını zorlaştıracağını ve esnafın işlerini daha da düşüreceğini söyledi.
Whats App Image 2026 03 13 At 11.25.30
Çalışmaların bayram sonrasına ertelenmesi gerektiğini dile getiren Ölce, “Bizim önerimiz nettir. Bu çalışmalar bayram sonrasına ertelenmeli, bayram bitene kadar sokaklar trafiğe kapatılmamalıdır. İnşaatı yapan müteahhidin takvimi değil, o bölgede yıllardır emek veren esnafın sesi dikkate alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
Ölce ayrıca, çalışmaların devam etmesi halinde esnafa destek verilmesi gerektiğini belirterek, “Eğer Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu düzenlemeyi yapmakta ısrar ediyorsa, çalışmalar tamamlanana kadar Halk Çarşısı esnafından kira alınmaması yönünde bir destek mekanizması oluşturulmalıdır” dedi.
2026 yılının esnaf için zor geçtiğini belirten Ölce, bayram öncesi satışların düşük olduğu bir dönemde alınan kararların daha dikkatli değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ölce, Anahtar Parti olarak doğru yapılan çalışmaları desteklediklerini, hatalı gördükleri kararlarda ise yapıcı eleştirilerde bulunmaya devam edeceklerini ifade etti.
Whats App Image 2026 03 13 At 11.25.30 (4)

Muhabir: Esra Kahya