“Sokak hayvanları için bırakılan yiyecekler çürüyor”

Vatandaşlar, sokak hayvanlarını beslemek için iyi niyetle bırakılan yiyeceklerin zamanında toplanmadığı için çürüdüğünü ve kötü kokuya sebep olduğunu belirtiyor. Bu durum, sinek ve haşeratın çoğalmasına yol açarken, özellikle sıcak havalarda sağlık açısından büyük bir tehdit oluşturuyor.

Mahalle sakinleri, "Hayvanları beslemek isteyenler buraya ekmek ve yemek bırakıyor ama düzenli takip edilmediği için yiyecekler bozuluyor, çevreyi kokutuyor. Çocuklarımız her gün okuldan gelip giderken bu manzarayı görüyor. Hem görüntü kirliliği var hem de hastalık riski. Buraya acil bir çözüm bulunmalı" dedi.

Eskişehir'de boş arazi çöplüğe döndü
Eskişehir'de boş arazi çöplüğe döndü
İçeriği Görüntüle

Öğrenciler için risk oluşturuyor

Lisenin hemen karşısında bulunan bu çöplük alan, öğrenciler için de güvenlik tehlikesi yaratıyor. Çürüyen yiyeceklerin etrafında toplanan sokak hayvanları zaman zaman agresif davranışlar sergileyebiliyor. Veliler, çocuklarının okula gidip gelirken tedirgin olduğunu dile getiriyor.

7Ae5Cefd 908F 4172 B039 92791B63820B

Kaynak: 2Eylül Haber