Açıklamayı Eğitim-Sen Başkanı Özkan Demirkol okudu.
Demirkol, yaşanan saldırının münferit olmadığını vurgulayarak, okullarda artan şiddet vakalarına karşı kalıcı ve önleyici politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
“Bu saldırı münferit değil”
Demirkol, meslektaşlarının ailesine, öğrencilerine ve yakınlarına başsağlığı dilerken, yaralanan öğretmen ve öğrenciye acil şifalar temennisinde bulunarak, “Fatma Nur Çelik isyanımızdır” dedi. Demirkol, okullarda güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu belirtilerek, bir öğrencinin kesici aletle okul içinde saldırı gerçekleştirebilmesinin ciddi bir güvenlik zafiyetine işaret ettiği kaydetti.
Bakanlığa çağrı
Demirkol, başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere yetkililere şu çağrılarda bulundu: “Okul güvenliği konusunda bütünlüklü ve bilimsel bir politika oluşturulması, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, okullarda yeterli sayıda uzman personel görevlendirilmesi, risk altındaki öğrenciler için erken müdahale programlarının uygulanması, şiddeti önlemeye yönelik bağlayıcı bir eylem planı hazırlanması, eğitim emekçilerinin mesleki itibarını koruyacak açık bir tutum alınması, ayrıca saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, ihmali bulunanların tespit edilmesi ve sorumluların hesap vermesi gerektiği” vurgulandı.
“Güvenli okul en temel haktır”
Demirkol, güvenli bir çalışma ortamının ayrıcalık değil temel hak olduğu belirtilerek, güvenli olmayan bir okul ortamında sağlıklı bir eğitim sürecinin yürütülemeyeceği ifade etti. Eğitim sendikaları, öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir eğitim ortamında bulunma hakkını savunmaya devam edeceklerini bildirdi. Yürüyüş ve basın açıklaması, yaşamını yitiren öğretmen Fatma Nur Çelik anısına yapılan saygı duruşunun ardından sona erdi.








