Katılımcılar uygulamalı eğitim aldı
Eğitime; Anadolu Üniversitesi Arama Kurtarma (AUSAR), Odunpazarı Arama Kurtarma (OBAK) ve Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi (AKUB) ekipleri katıldı. AFAD eğitmenleri, katılımcılara tehlikeli maddelerin tanınması, olay yeri güvenliği ve koruyucu ekipman kullanımı konularında uygulamalı eğitim verdi.

Gürhan Albayrak’tan Çifteler açıklaması: “Gerçekler ortaya çıkacak!”
Gürhan Albayrak’tan Çifteler açıklaması: “Gerçekler ortaya çıkacak!”
İçeriği Görüntüle

Olay yeri güvenliği ve ekipman kullanımı vurgulandı
Eğitim sırasında özellikle olay yerine güvenli yaklaşım, tehlikeli maddelerin doğru şekilde tespiti ve müdahale sırasında gerekli koruyucu ekipmanların kullanımı üzerinde duruldu. Katılımcılar, senaryolar üzerinden pratik yaparak bilgilerini pekiştirdi.

Afet ve acil durum bilincinin artırılması hedefleniyor
AFAD yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının bu tür eğitimlerle afet ve acil durumlara daha hazırlıklı hale gelmesini hedeflediklerini belirtti. Eğitimlerin düzenli olarak devam edeceği ve farklı STK ekiplerini kapsayacağı ifade edildi.A W651546 02

Kaynak: 2Eylül Haber