Eskişehir Ticaret Odası’nda (ETO) 2026-2030 döneminin ilk meclis toplantısı, 27 Ekim Salı günü gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, yeni dönemde görev alacak organ üyelerine başarılar dileyerek, odanın tüm kurum ve birimleriyle şehir ekonomisinin gelişmesi ve üyelerin sorunlarının çözümü için çalışacağını ifade etti.
Toplantıda değerlendirmelerde bulunan ETO Başkanı Metin Güler ise yeniden göreve seçilmelerinin kendilerine ayrı bir sorumluluk yüklediğini belirterek, kendilerine bir kez daha görev veren üyelere teşekkür etti.
Üyelerin sorunları yakından takip edilecek
Seçimlerle birlikte ETO’nun meclis ve meslek komitelerinde önemli bir yenilenme yaşandığını belirten Güler, meclis üyelerinin yüzde 36’sının, meslek komitelerinin ise yüzde 38’inin değiştiğini kaydetti.
Yeni döneme yenilenmiş ve güçlenmiş meclis ve meslek komiteleriyle devam edeceklerini ifade eden Güler, 2026-2030 döneminde seçilen organ üyelerinin öncelikli görevinin üyelerin yanında olmak, tüccar ve sanayicinin sorunlarını yakından takip etmek ve bu sorunların çözümü için çalışmak olduğunu söyledi.
E-ticaret ve e-ihracat öncelikli olacak
Dünyadaki ekonomik ve teknolojik değişime uyum sağlamanın önemine dikkat çeken Güler, yeni dönemde üyelerin dijitalleşmesine yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini belirtti. E-ticaret ve e-ihracat kapasitelerinin geliştirilmesinin yanı sıra girişimciliğin desteklenmesinin de öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Güler, ETO’nun yalnızca üyelerinin değil, Eskişehir’in ekonomik ve sosyal gelişiminin de yanında olmaya devam edeceğini dile getirdi.
GES projesiyle elektrik maliyetlerinde yüzde 60 tasarruf hedefi
Toplantıda, ETO’nun yeni dönemdeki yatırımları arasında yer alan güneş enerjisi santrali (GES) projesi de gündeme geldi.
ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret Odası ile Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin (EFKM) enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılaması planlanan 632 kW gücündeki santral için protokol imzalandığını hatırlattı.
ETO Fuar Merkezi’nin çatısına kurulması planlanan santralle, ETO ve EFKM’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’ının karşılanmasının hedeflendiğini belirten Güler, yatırımın yaklaşık 25 yıl boyunca enerji maliyetlerinin azaltılmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Güler, projenin oda kaynaklarının verimli kullanılması ve çevrenin korunması açısından da önem taşıdığını kaydetti.

ETO Akademi eğitimleri sürecek
ETO üyelerinin ve çalışanlarının mesleki gelişimine katkı sunan ETO Akademi’nin eğitim faaliyetlerinin yeni dönemde de devam edeceğini belirten Güler, 2026-2027 eğitim takviminin meclis üyeleri ve meslek komiteleriyle paylaşıldığını söyledi.
Eğitim takviminin tüm üyelere duyurulmasının önemine değinen Güler, üyelerin rekabet gücünü ve sektörel gelişimini destekleyen eğitimlerden daha fazla yararlanması gerektiğini ifade etti.
“Ticaretin ve sanayinin gelişimine destek vermeye devam edeceğiz”
ETO’nun köklü kurumsal geçmişi, hizmet altyapısı, müzesi, fuar ve kongre merkezleriyle Eskişehir ekonomisine katkı sunduğunu belirten Güler, yeni dönemde mevcut başarılarla yetinmeden yeni hedefler doğrultusunda çalışacaklarını söyledi.
Üyelerin sorunlarının çözümüne katkı sunmayı, ticaret ve sanayi hayatının gelişimini desteklemeyi sürdüreceklerini ifade eden Güler, 2026-2030 döneminin ETO’nun organ üyelerine, oda camiasına ve Eskişehir iş dünyasına hayırlı olmasını diledi.
Güler, konuşmasının sonunda Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Millî Mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle andı.




