Emeklilik kararı yıl sonunda yürürlüğe girecek
Larry Summers, yaptığı açıklamada yaklaşık 50 yıl önce yüksek lisans öğrencisi olarak adım attığı Harvard University’de görev yapmaktan onur duyduğunu belirterek, akademik yılın sonunda resmi görevlerini bırakacağını ifade etti. Summers, emekli profesör statüsüyle küresel ekonomi üzerine çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

Üniversite sözcüsü Jason Newton ise istifayı doğrulayarak, Summers’ın Mossavar-Rahmani İş Dünyası ve Kamu Yönetimi Merkezi eş direktörlüğü görevinden de ayrıldığını bildirdi. Harvard Kennedy School Dekanı Jeremy Weinstein’ın istifayı kabul ettiği açıklandı. Summers’ın akademik yıl sonuna kadar izinli olacağı belirtildi.

İngiltere’den Reddit’e çocuk verileri nedeniyle 19,5 milyon dolarlık ceza
İngiltere’den Reddit’e çocuk verileri nedeniyle 19,5 milyon dolarlık ceza
İçeriği Görüntüle

Epstein bağlantıları yeniden gündemde
Cinsel istismar suçlarından yargılanırken cezaevinde ölü bulunan Jeffrey Epstein ile uzun yıllara dayanan ilişkisi, kamuoyuna açıklanan belgeler sonrası yeniden gündeme geldi. Summers’ın, Epstein ile düzenli temas halinde olduğu, özel hayatına dair tavsiyeler aldığı ve 2014 tarihli bir vasiyet taslağında yedek vasi olarak adının geçtiği iddiaları kamuoyuna yansımıştı.

Bill Clinton döneminde Hazine Bakanlığı görevini yürüten ve 2001-2006 yılları arasında Harvard Üniversitesi başkanlığı yapan Summers, söz konusu gelişmelerin ardından bazı medya kuruluşlarındaki görevlerinden de ayrılmıştı.

Harvard yönetiminin, kamuoyuna açıklanan Epstein belgeleri kapsamında yürüttüğü incelemenin sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA