İsrail’in stratejik hedefi İran’ı zayıflatmak
Yetim, İsrail’in İran’ı kendi kontrol alanına çekmek ve bölgesel nüfuzunu kırmak amacıyla operasyonlar yürüttüğünü belirtti. ABD’nin zaman zaman müzakere mesajları verirken, çatışmalara müdahil olduğunu ifade etti.

Eskişehir'de öğrenciler camii temizliği gerçekleştirdi
Eskişehir'de öğrenciler camii temizliği gerçekleştirdi
İçeriği Görüntüle

Ortadoğu II. Dünya Savaşı’ndan sonra en yoğun çatışma döneminde
Doç. Dr. Yetim, çatışmaların Suriye, Mısır ve Türkiye dışında Ortadoğu’yu komple savaş alanına çevirdiğini vurguladı. İran’ın meşru müdafaa kapsamında Körfez’deki ABD üslerini hedef aldığını, bu durumun bölgedeki tepkileri artırdığını söyledi.

Türkiye’nin güvenliği ve diplomasi rolü
Yetim, Türkiye’nin diplomasi kanallarını aktif kullandığını ve hiçbir aktörün Türkiye’yi hedef alma ihtimalinin olmadığını vurguladı. Bölgesel barışın korunmasının Türkiye’nin mevcut küresel ve bölgesel pozisyonu sayesinde mümkün olduğunu ifade etti.

Kaynak: Bülten