İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen tören provası nedeniyle bazı cadde ve yollar trafiğe kapatıldı. Saat 05.45 itibarıyla uygulamaya alınan düzenleme kapsamında özellikle Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yollarında araç geçişine izin verilmiyor.
VATAN CADDESİ VE BAĞLANTI YOLLARI KAPATILDI
Tören provasının yapılacağı güzergâhlarda polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. İstanbul Valiliği tarafından belirlenen alternatif güzergâhları kullanmaya başlayan sürücüler için çok sayıda cadde ve sokakta trafik kısıtlaması uygulandı.
Bu kapsamda Adnan Menderes Bulvarı’nın gidiş ve geliş yönleri ile D-100 kara yolunun kuzey ve güney istikametlerinden Edirnekapı yönündeki bağlantılar trafiğe kapatıldı. Ayrıca 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri ile Atatürk Bulvarı ve Keçeci Meydan Sokak’taki bazı geçişler de kısıtlandı.
Hal Yolu’nun güney istikametinden Adnan Menderes Bulvarı’na giriş yapılamazken, bulvara bağlanan tüm cadde ve sokaklar da trafiğe kapatıldı. Tatlıpınar, Kaleboyu ve Sulukule caddelerinden bulvara katılıma da izin verilmiyor.
ALTERNATİF GÜZERGÂHLAR BELİRLENDİ
Trafik kısıtlamaları nedeniyle sürücülerin Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı, D-100 kara yolu ve O-3 Hal Yolu’nu alternatif güzergâh olarak kullanabileceği bildirildi.
Sürücülerin yolculuk öncesinde güzergâhlarını planlamaları ve trafik işaretleri ile polis ekiplerinin yönlendirmelerine uymaları gerekiyor.




