Açıklamaya Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şube Başkanı Muhsin Dilbaz ve İYİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Reşat Küçükerkan da katılarak destek verdi.
Yer, İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez’in 21 Kasım’da kamuoyuna duyurduğu belgeleri hatırlatarak, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü’nün yurt dışındaki şirketleri üzerinden Türkiye’ye canlı hayvan ve et sattığının resmi kayıtlarla ortaya konduğunu savundu.
Yer, “Geldiğimiz günde ülkede yolundan çıkmamış, tartışılmayan, sorgulanmayan bir kurum kalmamış durumdadır” dedi.
"Dışarıdan 4 dolara yani 168 liraya alınan et, zincir marketlere 18 dolara yani 756 liraya gidiyor. Vatandaş artık et reyonuna yaklaşamıyor" diyen Yer, vatandaşın alım gücünün iyice düştüğünü belirtti.

Ecfe406B De97 44Ed 8573 23D98B235C00

TÜİKYO

Basın açıklamasına katılan partililer, TÜİK’in enflasyon verilerini protesto etmek için alana üzerine “TÜİKYO” yazılmış bir Pinokyo maketi getirdi. Yer, Kasım ayı enflasyonunun yüzde 0,87 açıklanmasına tepki göstererek, "Milyonları ilgilendiren rakamlarla oynamayı alışkanlık haline getirdiler." dedi.
Yer, konuşmasında daha önce gündeme gelen çeşitli usulsüzlük iddialarına da değinerek hükümeti kurumları “sessizliğe gömmekle” suçladı. Polis memuru Onur Şener ve Ebru Teğmen üzerinden yapılan işlemleri hatırlatan Yer, “Vatan sevdalılarına güçleri yetiyor ama milyarları götürenlere ses yok” ifadelerini kullandı.
Türk milletine çağrıda bulunan Yer, “Unutma, unutturma. Milletin hakkını yiyenleri tarih affetmeyecek” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Milletvekili Hatipoğlu, iftarda şehit ailesine misafir oldu
Milletvekili Hatipoğlu, iftarda şehit ailesine misafir oldu
İçeriği Görüntüle

814Ded27 D6Cd 40B9 Be92 84D0Ce675348

18513526 F85B 4348 A9C1 F5E23Ed75D55

Muhabir: Esra KAHYA