Saniyede 126 kilometreye ulaşan rüzgar hızına ve 180 kilometreye varan hamlelere sahip Dujuan Tayfunu'nun pazartesi günü Tokyo yakınlarındaki Chiba prefektörlüğünde bulunan Boso Yarımadası çevresinden geçmesi bekleniyor.

Ulaşım seferleri iptal edildi
Şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle All Nippon Airways, Tokyo'nun güneyindeki Hachijo Adası'na yapılması planlanan bazı uçuşları iptal etti.

Narita Havalimanı'nın bulunduğu Chiba'da da bazı tren seferleri askıya alındı.

Japonya Meteoroloji Ajansı, tayfunun salı gününe kadar bazı bölgelerde rekor düzeyde yağış bırakabileceğini açıkladı. Kıyı kesimlerinde yaşayanlara sel ve heyelan riskine karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

Tokai bölgesinde yağış miktarının 350 milimetreye ulaşabileceği tahmin ediliyor.

ABD Sağlık Bakanlığı 5G ve kablosuz teknolojilerin sağlık etkilerini araştırıyor
ABD Sağlık Bakanlığı 5G ve kablosuz teknolojilerin sağlık etkilerini araştırıyor
İçeriği Görüntüle

Festivaller ve etkinlikler iptal edildi
Yılın 25. tayfunu olan Dujuan'ın beş günlük tatil dönemine denk gelmesi, ülkedeki etkinlik programlarını da etkiledi.

Rock in Japan müzik festivali ile Tokyo Game Show kapsamında planlanan bazı etkinlikler tayfun nedeniyle iptal edildi.

Aichi prefektörlüğü ve Nagoya'da düzenlenen Asya Oyunları'nın açılış törenine katılımın da tayfun endişeleri nedeniyle olumsuz etkilendiği bildirildi.

Kaynak: BBC