Yeşilçam’ın usta isimlerinden Kadir İnanır’ın vefatının ardından mirasıyla ilgili yaşanan tartışmalar yeniden gündeme geldi. İnanır’ın vasiyetinin okunması için yapılması beklenen duruşmanın 17 Aralık’a ertelendiği aktarılırken, geride bıraktığı mal varlığının ayrıntıları da merak konusu oldu.

Kadir İnanır’ın mirasıyla ilgili süreçte 28 yasal mirasçının tamamına tebligat gitmediği yönündeki bilgiler gündeme gelirken, Levent İnanır’ın konuya ilişkin açıklamaları da kamuoyunda geniş yankı buldu.

Levent İnanır, yaptığı açıklamada, “Eğer dava bizim istediğimiz gibi sonuçlanmazsa, 17 Aralık’ta burasını karıştırırım. Allah’ın adaleti var” ifadelerini kullandı.

İnanır’ın servetinin 1 milyar TL olduğu öne sürüldü

Sabah Gazetesi’nin haberine göre Kadir İnanır’ın geride bıraktığı mirasın toplam değerinin yaklaşık 1 milyar TL olduğu öne sürüldü.

İnanır’ın mal varlığı içerisinde İstanbul, Ordu ve çeşitli yazlık bölgelerde bulunan taşınmazların önemli bir yer tuttuğu belirtildi. Söz konusu taşınmazların toplam değerinin yaklaşık 650 milyon TL olduğu iddia edildi.

Lüks saat ve özel koleksiyonları dikkat çekti

Kadir İnanır’ın yıllar içerisinde biriktirdiği kişisel eşyaları ve koleksiyonları da mirasının dikkat çeken unsurları arasında gösterildi.

İnanır’ın 25’ten fazla lüks saatinin yanı sıra altın çakmak, yüzük ve kalemlerden oluşan koleksiyonunun toplam değerinin yaklaşık 50 milyon TL olduğu öne sürüldü.

Usta oyuncunun ayrıca yıllar boyunca 3 binden fazla kurbağa figürü topladığı belirtildi. Dünyanın farklı bölgelerinden satın aldığı özel tasarım ve nadir parçaların yer aldığı koleksiyonun değerinin ise yaklaşık 35 milyon TL olduğu aktarıldı.

Film ve dizilerinden telif geliri

Kadir İnanır’ın oyunculuk kariyeri boyunca 182 film ve 12 dizide rol aldığı belirtildi. Haberlerde, sanatçının vefatının ardından eserlerinden doğan telif haklarının da mirasçılarına gelir sağlamaya devam edeceği ve bu kapsamda yıllık ortalama 10 milyon TL gelir elde edilebileceği öne sürüldü.

Eskişehir'de Gaziler Günü dolayısıyla bilek güreşi turnuvası yapıldı
Eskişehir'de Gaziler Günü dolayısıyla bilek güreşi turnuvası yapıldı
İçeriği Görüntüle

İnanır’ın bankalardaki hesaplarında da yüklü miktarda nakit bulunduğu iddia edildi. Mevduat hesaplarında 200 milyon TL’den fazla para olduğu yönündeki tahminler de haberlerde yer aldı.

Kadir İnanır’ın mirasına ilişkin hukuki sürecin, 17 Aralık’ta yapılması beklenen vasiyet duruşmasıyla devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi