74 YIL SONRA KAZANILAN BİR SEÇİM VAR
Sivrihisar'daki son gelişmeler hakkında bilgi verir misiniz?
Sivilhisar'da göreve geldiğimiz tarihten itibaren merkez ilçe ve kırsal mahallelerde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Tabi göreve geldikten sonra yapacağımız projelerde ilgili ekiplerimizle birlikte imar çalışmalarına başlamıştık. Bunlar da sona doğru yaklaşıyoruz. Gerek Eskişehir Büyükşehir Belediyesiyle yapacağımız ortak projelerde gerekse kendi bütçemizde yapacağımız projelerde çalışmaya devam ediyoruz. Son olarak Hamamkarahisar mahallemizde bulunan Anadolu Selçuklu Ulu Camisi'nde bir restorasyon çalışmamız vardı. Tamamen kendi bütçemizle yaptığımız bir proje inşallah 19 Eylül'de yani Sivrihisar'ın kurtuluşundan bir gün önce açılışını gerçekleştireceğiz. Bu restorasyon daha önceki tarihlerde değerli büyüğümüz rahmetli Orhan Keskin zamanında yapılmış. Fakat uzun yıllardır atıl bir şekilde bekleyen bir camimizdi biz de göreve gelir gelmez Orhan Keskin büyüğümüzün, rahmetlinin projesini, hayalini yarım kaldığı yerden devam ederek bunu gerçekleştireceğiz, çok az kaldı. Önümüzdeki süreçte de bu çalışmamız bitecek. Bundan sonraki süreçte yine önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek Yukarı Hamam olarak tarihte bilinen halk arasında da Gavur Hamamı olarak bilinen hamamımızın restorasyon çalışma iadesini çıkacağız. Önümüzdeki hafta da onu gerçekleştireceğiz. İnşallah bu şekilde tarihe sahip çıkarak büyüklerimizin yolunda yürüyerek medeniyetler diyarı Sivrihisar'a yakışır bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Kapalı pazar yeri projemiz var. Yaklaşık 50 yıldır söylenen işte kapalı pazar yeri yapacağız deyip de yapılamayan bir pazar yeri muamması vardı Sivrihisar'da. Biz de göreve geldikten sonra, 74 yıl sonra kazanılan bir seçim var. Ve biz de her tarihte vaat edilen ama yapılamayan kapalı pazar yerine şu an imar çalışmalarını yapıyoruz projesi tamamlandı. Yer takasları Büyükşehir Belediyesiyle yapıldı. Her şey hazır. Sadece imar düzenleme çalışmaları bittikten sonra inşallah temelini atacağız. Ek olarak şu an ilçe merkezimizde herhangi bir altyapı sorunumuz tabii ki yeni yerleşim alanlarında gerçekleşecek projeler var yapılacak altyapı yerleri var ama ilçenin tamamını düşündüğümüz zaman herhangi bir altyapı, üstyapı problemimiz yok.
KENDİ BÜTÇEMİZDEN ÖDÜYORUZ
Başkanım kırsaldan söz ettiniz. Kırsal olan yatırımlarınızdan bahseder misiniz?
65 kırsal mahallemizde ilk etapta muhtarlık binalarının tamiratı, köy konaklarının ve halkın ortak kullanımında olan köy kahvelerinin tadilat ve tamiratına başladık. Bu kapsamda çalışırken tabii köylerdeki camilerimizde herhangi sorun varsa, işte tamirat, bakım işlemleri, bunları da gerçekleştiriyoruz. Merkezde olduğu gibi işte türbe, tamir, tadilat, restorasyon çalışmaları devam ediyor. Köylerde de aynı şekilde ve uzun yıllardır el atılmayan, müdahale edilmeyen yolların işte köy içerisindeki kilit taş işlemlerini bunların hepsine devam ediyoruz. Geçen aylarda çıktığımız 30 bin metrekarelik taş ihalesi bu ay tamamlandı. Önümüzdeki hafta 60 bin metrekarelik bir ihaleye daha çıkıyoruz. Bu yaptığımız ve anlattığımız projelerin hepsi tam kendi bütçemizle yapıyoruz.
FESTİVALİ İPTAL ETMEDİK ERTELEDİK
Sivrihisar çok coşkulu bir festival yaşadı. Önceki yıllara oranla katılım nasıldı? Sucuk festivali ertelenmişti. Bununla ilgili bilgi verir misiniz?
Her yıl Şubat ayında yapılan sucuk festivalinin bu yıl iptal edildiği söylendi. Fakat biz tekrar yenilemek istiyorum iptal değil erteleme kararı aldık. Çünkü bir taraftan tasarruf tedbirleri bir taraftan diğer yoğunluklardan dolayı bu ilçemiz için esnafımız için faydalı olan sucuk festivalini iptal değil, erteleme kararı aldık. Önümüzdeki süreçte de sucuk festivalini gerçekleştireceğiz. Nasrettin Hoca festivaline döndüğümüz zaman uzun yıllardır en çok katılımın olduğu, yurt dışında tam not alan bir festival oldu. Sizler de takip ettiniz, görmüşsünüzdür. Bence Sivrihisar için bugüne kadar yapılan ve faydalı olan şeyler arasında Nasrettin Hoca Festivali en iyisi olduğunu düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de daha iyilerini yaparız. Daha iyi hizmetler olur. Nasrettin Hoca'yı da sanatla dopdolu hak ettiği bir şekilde anma programlarını gerçekleştiririz. Bu festivallerin sanatsal olarak tanıtım anlamında bir katkısı var. Ekonomik olarak da ilçe üzerinde birçok katkısı oluyor. Ben faydalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü o gün Sivrihisar'da yürüyecek yer yoktu 7 gün sürdü. Son 3 günde Sivrihisar tamamen dopdolu bir şekilde geçirdi Nasrettin Hoca Festivali'nde.
HİZMET ETMEK ZORUNDAYIM
Son olarak şunu söylemek istiyorum. Biz burada halkımıza hizmet etmeye geldik, hizmetkarız. Yani ben her zaman söylüyorum, vatandaşlarım bana geldiği zaman bir şeyi rica etmesine gerek yok. Ben hizmet etmek zorundayım. Bana gelecekler. Bunu yapar mısın? Bu yapılabilir mi diyecekler. Ben de yapacağım şeylere evet yapacağım. Yapamayacaklarıma da yapamayacağım diyebilmeliyim. "Bakarız, sonra olur, yarın hallederiz" bu gibi tutumlarda değiliz. Ben her zaman buradan tekrar söylüyorum hemşehrilerime. Kapılarımız her zaman açık. Burası onların belediyesi. Daha önceki yıllara aldanmasınlar. Biz her zaman sahadayız. Halkımızla beraber iç içeyiz.