Yuva, “Dünya Gıda Günü, açlık, yetersiz beslenme ve kaynakların adil paylaşımı gibi konuları hatırlatıyor. FAO verilerine göre dünyada yaklaşık 673 milyon insan açlıkla mücadele ediyor. Her dokuz kişiden biri açlıktan etkileniyor ve gıdaların yaklaşık üçte biri kayboluyor veya israf ediliyor. Dünyadaki 733 milyon insan yetersiz beslenme problemi yaşıyor, 2,8 milyar kişi ise artan fiyatlar ve yaşam maliyetleri nedeniyle sağlıklı beslenemiyor. Bu durum, gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarımın ne kadar hayati olduğunu gösteriyor” dedi.

2050 yılına kadar dünya nüfusunun 9,8 milyara, Türkiye nüfusunun ise 105 milyona ulaşacağını hatırlatan Yuva, “Bu nüfus artışı, küresel gıda talebinin günümüzdeki seviyeye göre yüzde 70 artacağı anlamına geliyor. Bu talebin karşılanabilmesi için sürdürülebilir tarıma geçmek zorundayız. Sürdürülebilir tarım; bitkisel ve hayvansal ürünlerin çevreyi, halk sağlığını, toplumları ve hayvan refahını gözeterek üretilmesini kapsıyor. Toprağın verimliliğini korumak, enerji ve su kaynaklarını verimli kullanmak, biyoçeşitliliği desteklemek ve atıkları doğru yönetmek bu sürecin temel unsurlarıdır” ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de yarın 8 ilçede elektrik kesintisi uyarısı!
Eskişehir'de yarın 8 ilçede elektrik kesintisi uyarısı!
İçeriği Görüntüle

Eskisehir Bilecik Veteriner Hekimler Odasi Baskani Erdinc Yuvadan Onemli Uyari

Yuva sözlerini şöyle sürdürdü: “Ulusal ve uluslararası ölçekte herkesin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması çok önemli. Bu anlamda bugün, Dünya Gıda Günü vesilesiyle toplumu bilinçlendirmek ve sürdürülebilir gıda sistemlerine dikkat çekmek için bir fırsattır. Ayrıca bugüne kadar bu alanda yaptığı çalışmalar ve yayınlarıyla katkı sağlayan Prof. Dr. Ender Yarsan’a teşekkür ederim. Herkesin Dünya Gıda Günü’nü kutluyorum; daha iyi gıdalar ve daha iyi bir gelecek için el ele vermeliyiz.”

Kaynak: 2Eylül Haber