Suriye'nin başkenti Şam, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ziyareti sırasında meydana gelen patlamalarla sarsıldı. Güvenlik kaynaklarına göre, Macron'un konakladığı Four Seasons Oteli'nin yakınında yerleştirilen patlayıcı düzenekler infilak etti. Patlamaların ardından bölgede yoğun duman yükselirken, güvenlik güçleri çevrede geniş çaplı önlem aldı.
Fransız yetkililer, patlama sırasında Macron'un otelden ayrılarak Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara ile gerçekleştireceği görüşme için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçtiğini, bu nedenle herhangi bir tehlike yaşamadığını açıkladı. Elysee Sarayı da Cumhurbaşkanı'nın güvende olduğunu duyurdu.
Soruşturma başlatıldı
İlk belirlemelere göre patlamaların el yapımı patlayıcı düzeneklerden kaynaklandığı değerlendiriliyor. Olayda can kaybı veya yaralanma olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Suriye güvenlik birimleri bölgede inceleme başlatırken, patlamanın sorumluluğunu üstlenen herhangi bir grup da bulunmuyor.
Patlamalar, Şam'da son günlerde yaşanan güvenlik olaylarının ardından gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta kent merkezindeki bir kafeye düzenlenen bombalı saldırıda çok sayıda kişi yaşamını yitirmişti. Yetkililer, son olayın tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.




