"Hesap hatası yapmayın" mesajı
İran Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Khatam el-Enbiya Merkez Karargahı Komutanı Ali Abdollahi, yaptığı açıklamada, ülkeye yönelik olası bir saldırının ağır sonuçları olacağını söyledi. Abdollahi, İran'ın düşman olarak nitelendirdiği ülkelerin cenaze törenleri sürecinde provokatif adımlardan kaçınması gerektiğini ifade etti.

Cenaze törenleri 4 Temmuz'da başlıyor
İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney için düzenlenecek resmi törenlerin 4 Temmuz'da Tahran'da başlaması planlanıyor. Programın daha sonra Kum kentine ve Irak'taki anma etkinliklerine taşınacağı, cenaze törenlerinin 9 Temmuz'da Hamaney'in memleketi Meşhed'de yapılacak defin işlemiyle tamamlanacağı bildirildi.

Katar'da diplomatik temaslar sürüyor
Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer programına ilişkin sürecin olumlu ilerlediğini belirterek, Katar'daki diplomatik temaslardan umutlu olduklarını söyledi. Trump, bölgede yeniden kapsamlı bir çatışma yaşanacağı yönündeki iddiaların şu aşamada gerçekçi olmadığını dile getirdi.

ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile Jared Kushner'in Katar'da arabulucularla görüşmeler gerçekleştirdiği, ancak ABD ve İran heyetleri arasında doğrudan temas kurulmadığı aktarıldı.

Kongo'da Ebola alarmı büyüyor: Vaka sayısı 1406'ya yükseldi
Kongo'da Ebola alarmı büyüyor: Vaka sayısı 1406'ya yükseldi
İçeriği Görüntüle

Geçici anlaşmada ilerleme sağlandı
Katar Dışişleri Bakanlığı ise yürütülen arabuluculuk çalışmalarında geçici anlaşmanın maddeleri üzerinde ilerleme kaydedildiğini açıkladı. Tarafların diplomatik kanalları açık tutmaya devam ettiği ve müzakerelerin önümüzdeki günlerde sürmesinin beklendiği ifade edildi.

Kaynak: Independent