Etkinlik kapsamında çocuklar, ellerinde bayraklarla kortej yaparak Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’ne yürüdü. Yürüyüşe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve merkez sakinleri eşlik etti. Marşlar eşliğinde sergilenen gösteriler, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.
Başkan Ahmet Ataç, etkinlikte yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin minik kalplerde sevgi, heyecan ve ışık olarak filizlendiğini belirterek, “Çocuklarımızın kalplerine Atatürk sevgisini, Cumhuriyet bilincini ve demokrasi anlayışını yerleştirmek zorundayız. Atatürk’ü tanıyan ve ideallerini anlayan çocuklar, geleceğin en güçlü Türkiye’sini inşa edeceklerdir. Yaşasın çocuklarımız, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk!” dedi.

Metin Özöğüt Yaşam Merkezi sakinlerinden Abdullah Özaydın, Cumhuriyetin özgürlük, eşitlik ve adaletin simgesi olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyeti bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Bu emaneti koruma kararlılığımızla Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacak” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte ayrıca Ayten Barut tarafından “Yazgı” şiiri okundu. Program, miniklerle büyüklerin bir araya geldiği, Cumhuriyet bilinci ve Atatürk sevgisinin paylaşıldığı anlamlı bir kutlama olarak tamamlandı.





