Güngör, diziden ayrılmasının hemen ardından yaptığı ilk paylaşımda, “Allah büyük, her şeyi görüyor” ifadelerini kullandı.
Ünlü oyuncu daha sonra kamuoyuna yönelik yaptığı açıklamada, aldığı kararın kendisi için ani ve yıpratıcı olduğunu belirterek şu sözlere yer verdi:
“Bu akşam ansızın aldığım bu kötü haberle bazı insanlar ve kurumların kararlar alırken ne kadar acımasız olabildiğine herkes gibi ben de şahit oldum. Oysa bu hayatta hata yapan ne ilk ne de son insanım.”
Açıklamasının devamında ikinci bir şans vurgusu yapan Güngör, karar vericileri vicdanlarıyla baş başa bıraktığını ifade etti.
“Herkes ikinci bir şansı hak eder inancını taşımayan bu acımasız insanlar ve kurumları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum ve onları Allah’a havale ediyorum.”
Doğukan Güngör, yaşanan sürece rağmen moralini koruduğunu belirterek, yeniden izleyici karşısına çıkacağının sinyalini verdi. Güngör açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Ben dimdik ayaktayım ve kendime verdiğim temiz bir hayat sözünü tutarak daha güzel işlerde çok yakında tekrar siz sevenlerimle birlikte olacağım.”




