Güney Pasifik Okyanusu’ndaki ada ülkesi Vanuatu’nun Sola kasabası açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), yerel saatle 13.31’de ve 10 kilometre derinlikte kaydedilen depremin ardından bölgede üç sarsıntı daha yaşandığını bildirdi. Olası can kaybı ve hasara ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 1956 Macar Devrimi ve Bağımsızlık Savaşı'nı anma etkinliklerine katıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 1956 Macar Devrimi ve Bağımsızlık Savaşı'nı anma etkinliklerine katıldı
İçeriği Görüntüle

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ GÜNCELLENDİ

USGS verilerine göre deprem, Vanuatu’nun Sola kasabasının yaklaşık 200 kilometre batısında meydana geldi. İlk olarak 7,2 büyüklüğünde duyurulan sarsıntının büyüklüğü daha sonra 6,9 olarak güncellendi.

İlk depremin ardından geçen 47 dakika içinde Vanuatu’nun kuzey açıklarında 6,3, 5,1 ve 5,2 büyüklüğünde üç deprem daha kaydedildi. Böylece bölgede kısa süre içinde dört ayrı sarsıntı meydana geldi.

CAN KAYBI VE HASAR AÇIKLAMASI YAPILMADI

Depremin ardından olası can kaybı veya maddi hasara ilişkin yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bölgede meydana gelen sarsıntıların yol açtığı hasarın boyutu bilinmiyor.

VANUATU GEÇEN HAFTA DA SALLANMIŞTI

Vanuatu, geçtiğimiz salı günü meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremle de sarsılmıştı. Önceki deprem sonrasında tsunami riski oluşmadığı ve can kaybı ya da maddi hasar bildirilmediği açıklanmıştı.

Kaynak: İHA