Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Eskişehir ve Kütahya’daki arazi toplulaştırma çalışmalarını tamamlayarak 3 yerleşim yerinde vatandaşları tapularına kavuşturdu. DSİ 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Eskişehir’in Mahmudiye ilçesine bağlı Doğanca Mahallesi ile Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesine bağlı Tepecik ve Zobu köylerinde yeni tapular düzenlenen törenlerle hak sahiplerine teslim edildi.

“Nakit altın yasaklanıyor” iddiasına Darphane’den yanıt
“Nakit altın yasaklanıyor” iddiasına Darphane’den yanıt
İçeriği Görüntüle

Arazi toplulaştırma projeleriyle tarım arazilerinin daha verimli kullanılmasının hedeflendiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, parsellerin büyütüldüğünü, her parselin yol ve suya erişiminin sağlandığını ifade etti. Bu sayede sulama ve diğer kamu yatırımlarının maliyetlerinin düştüğünü, modern sulama yöntemlerinin uygulanmasının kolaylaştığını vurguladı.

Projeler kapsamında toplam 60 bin dekarlık alanda çalışma yürütüldü. Toplulaştırma öncesinde 6 bin 857 olan parsel sayısı, çalışmaların ardından 4 bin 937’ye düşürüldü. Böylece yüzde 34 oranında toplulaştırma sağlandı.

Balta, bugüne kadar projeler için 2025 yılı fiyatlarıyla yaklaşık 53 milyon lira yatırım yapıldığını, çalışmalardan 1.951 hak sahibinin doğrudan yararlandığını belirtti. DSİ yetkilileri, toplulaştırma sayesinde çiftçilerin ulaşım ve yakıt maliyetlerinin azalacağını, verim artışıyla birlikte gelir seviyesinin yükselmesinin hedeflendiğini kaydetti.
D J I 0492

Kaynak: 2Eylül Haber