Ektaş, “Atatürk’ten ve ilkelerinden uzaklaştıkça bilimden, teknolojiden, sanattan ve kültürden uzaklaşıyoruz. Üretim azalıyor, yoksulluk ve suç oranları artıyor” dedi.
Ektaş, açıklamasında, hükümetlerin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın laik ve bilimsel eğitimden saparak, Atatürk’ü hedef alan adımlar attığı iddia edildi.
Ektaş, şunları söyledi:
“Atatürk’ten ve ilkelerinden uzaklaştıkça bilimden, teknolojiden, sanattan, kültürden uzaklaşıyoruz. Atatürk’ten ve ilkelerinden uzaklaştıkça üretemiyoruz, fakirleşiyoruz, yoksulluk ve yolsuzluklar artıyor, suç oranları zirve yapıyor. Bizler, Hükümetlerden Laik Hukuk Devriminin en önemli direği olan eğitimin sorunlarına odaklanmasını beklerken, ne yazık ki iş başına gelen hükümetler ve Milli Eğitim Bakanlığı Laik ve bilimsel eğitimi ve Atatürk’ü hedef almaya devam ediyorlar.
Hatırlayalım; İlkokullarda okunan çocuklarımızın “Atatürk’e söz verdiği ve Ne Mutlu Türküm Diyerek sonlandırdıkları andımızı kaldırdılar.
İmamları, gerici tarikatların yancısı dernek ve vakıfları ders vermek amacıyla okullara soktular.
Müfredatlarda yapılan değişikliklerle bilimsel eğitim sürelerinin azaltılarak doğmaya dayalı derslerin sürelerini arttırdılar.
Seçmeli din ve kültürü derslerinizorunlu seçmeli hale getirilerek dayattılar.
Kız liselerinin sayılarını arttırdılar.
Kamuoyuna yansıyan bir çok okulda, kız ve erkek öğrencilerin sınıflarda aynı sıralara oturmalarının engellediler.
Kamuoyuna yansıyan bir çok okulda erkek ve kız öğrencilerinin kantin ve ortak kullanım alanlarını ayrıştırdılar.
Meslek Lisesi niteliğinde olan İmam Hatip Liselerini Anadolu İmam Hatip Liselerine dönüştürdüler.
Puanı nedeniyle seçme yapmak istemeyen öğrencileriİmam Hatip Liselerine zorunlu kayıt yaptırdılar.
Ana dilde eğitim hakkı safsatısıyla Milletin birliğini hedef alan ve çocuklarımızı önce ayrıştırmayı ve ardından birbirine yabancılaştırmayı hedef alan çalışmalar yaptılar. Özellikle Güneydoğuda bir çok Belediye tarafından açılan ve Türkçe dışında eğitim veren kreşlere göz yumdular.”
Ektaş, son olarak ilkokul 1. ve 2. sınıf karnelerinden Atatürk’ün resmi ve Gençliğe Hitabe’nin kaldırılmasını da eleştirerek, “Atatürk’ü ve Cumhuriyet’in ilkelerini hedef alan bu adımlar, Türk milletinin ruhunda her zaman kaybedecektir” dedi.



