Gezi programı kapsamında öğrenciler ilk olarak İstanbul Boğazı’nın incilerinden Beylerbeyi Sarayı’nı ziyaret etti. Osmanlı döneminin önemli yapıları arasında yer alan saray hakkında yetkililerden bilgi alan öğrenciler, tarihi mekânı yerinde görme fırsatı buldu. Programın ikinci durağı ise İstanbul’un simge yapılarından biri olan Çamlıca Kulesi oldu. Öğrenciler, kulede İstanbul’u panoramik olarak izleyerek şehrin tarihi ve coğrafi dokusunu yakından inceleme imkânı elde etti.
Bakan Yardımcısı Boyraz öğrencilerle bir araya geldi
Gezi boyunca öğrencilerle sohbet eden Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, gençlerin Türkiye’nin kültürel ve tarihi değerlerini yerinde görmesinin önemine dikkat çekti. Bu tür organizasyonların gençlerin vizyonuna katkı sağladığını belirten Boyraz, öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Basın ve Yayın Yüksek Lisans Programı öğrencisi Esra Kurdaş, organizasyonun kendileri için büyük bir özenle hazırlandığını belirterek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın bizlere verdiği sözü tutarak İstanbul’da misafir etmesi bizim için çok kıymetliydi. Sabah kahvaltısından ulaşıma, yapılan ikramlardan ziyaret edilen mekânlara kadar her detay büyük bir özenle planlanmıştı. Boğaz’a karşı gerçekleştirdiğimiz kahvaltının ardından Beylerbeyi Sarayı’nı ve Çamlıca Kulesi’ni ziyaret ettik. Program kapsamında gerçekleştirdiğimiz Boğaz turu da bizler için ayrı bir anlam taşıdı” dedi.
Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisi Selin Çalışır ise Beylerbeyi Sarayı’nda tarihi adeta yeniden yaşıyormuş gibi hissettiğini ifade ederek, Çamlıca Kulesi’nden İstanbul’u izlemenin kendisi için unutulmaz bir deneyim olduğunu dile getirdi.
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Programı öğrencisi Kardelen Taya da İstanbul’un hem tarihî dokusunu hem de modern yüzünü yakından görme fırsatı bulduklarını belirterek, özellikle Çamlıca Kulesi’nden izledikleri manzaranın kendilerini çok etkilediğini söyledi. Taya, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek benzer etkinliklerin devam etmesini temenni etti.
Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen Ufest Gençlik Festivali’nin kapanış programında öğrencilerle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, İstanbul gezisi sözü vermişti. Festival sürecinde verilen bu sözün hayata geçirilmesiyle gerçekleştirilen İstanbul programı, öğrenciler için hem kültürel hem de sosyal açıdan zengin bir deneyim olarak hafızalarda yer etti.




