Alkollü halde çocuklarıyla trafiğe çıktı, yakalanınca polise beddua yağdırdı!
Alkollü halde çocuklarıyla trafiğe çıktı, yakalanınca polise beddua yağdırdı!
İçeriği Görüntüle

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler üzerinde suç örgütü kurulduğu, örgüt aracılığı ile ’nitelikli dolandırıcılık’, ’vergi kaçakçılığı’ suçlarının işlendiği, kaynağı belirsiz gelirlerin şirket hesaplarına sokulduğu, suçtan elde edilen gelirlerin aklanmasına yönelik çok yönlü eylemler gerçekleştirildiği ve suç örgütünün Kemal Can ve Mehmet Şakir Can liderliğinde hareket ettiği iddialarına ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında 121 şirkete el konularak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atanmıştı. Aralarında Can Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, Cemal Can, Devran Çimen, Kemal Çimen olmak üzere toplam 5 şüpheli jandarma tarafından gözaltına alınmıştı. Bu sabah saatlerinde 1 şüphelinin daha gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısı 6'ya yükselmişti.
Şüpheliler, bu sabah işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şahısların savcılıkta suçlamalara ilişkin ifade işlemleri tamamlandı. İfade veren Devran Çimen, Devran Can, Mehmet Kaya ve Kemal Çimen 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ile 'suç işlemek amacıyla kurulan örgütü aklama' suçlarından 'tutuklama', şüpheli Cemal Can ise 'suç işlemek amacıyla örgüte üye olma' suçundan 'tutuklama' talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüpheli Mehmet Kenan Tekdağ ise, 'örgüt' ve 'aklama' suçlarından 'ev hapsi' ile 'yurtdışı çıkış yasağı' tedbir talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

5 şüpheli tutuklandı, 1 şüpheliye ev hapsi verildi
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüpheliler Devran Çimen, Devran Can, Mehmet Kaya ve Kemal Çimen 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ile 'suç işlemek amacıyla kurulan örgütü aklama' suçlarından 'tutuklama', şüpheli Cemal Can ise 'suç işlemek amacıyla örgüte üye olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli Mehmet Kenan Tekdağ ise, 'örgüt' ve 'aklama' suçlarından 'ev hapsi' ile 'yurtdışı çıkış yasağı' tedbiriyle serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA