21-23 Ağustos tarihleri arasında Nevşehir’de düzenlenen Kapadokya Rallisi, zorlu toprak etaplarda büyük mücadeleye sahne oldu. Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ve Bilge Ayan ikilisiyle yarışı ikinci sırada tamamlayarak önemli bir derece elde etti.
Geçtiğimiz yıl Kapadokya Rallisi’nde Markalar Birinciliği Kupası’nı kazanan takım, bu yıl da Ford Fiesta Rally3 araçlarıyla podyuma çıkmayı başardı.
Genç pilotlardan başarılı performans
Castrol Ford Racing Academy bünyesinde yetişen genç sporcular da yarış boyunca başarılı bir performans ortaya koydu.
Can Alakoç ve Ivo Pükis ikilisi, RC3 sınıfında ikinci, genel klasmanda ise dördüncü sırada yer aldı. Ralli sporuna en genç yaşta başlayan Türk pilotlardan Can Alakoç, Türkiye’deki ilk yarışını başarılı bir sonuçla tamamladı.
Kaan Sarıhan ve Ersin Ören ikilisi ise genç pilotlar sınıfında üçüncülük elde etti. Daha önce Bodrum Rallisi’nde genç pilotlar ikinciliği ve RC3 sınıfı üçüncülüğü kazanan Sarıhan, Kapadokya’nın zorlu toprak etaplarında önemli deneyim kazandı.
“Genç ekiplerimiz için önemli bir gelişim adımı oldu”
Castrol Ford Team Türkiye Takım Koçu Murat Bostancı, yarışın genç sporcular açısından önemli bir gelişim fırsatı sunduğunu belirtti.
Bostancı, “Kapadokya, genç ekiplerimizin hem hızlarını hem de yarış yönetimi becerilerini geliştirebilecekleri çok değerli bir ortam sundu. Sıcak hava ve kırıcı toprak etaplar kolay değildi; buna rağmen Can ve Kaan yarış boyunca tempolarını koruyup önemli kilometreler yaptı” dedi.
Elde edilen derecelerin sevindirici olduğunu belirten Bostancı, genç sporcuların her yarıştan daha güçlü çıkmasının kendileri açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Ali Türkkan’dan Şili Rallisi öncesi önemli sonuç
WRC Şili Rallisi öncesi hazırlık ve test kapsamında Kapadokya Rallisi’nde start alan Ali Türkkan ve Bilge Ayan ikilisi de başarılı bir yarış çıkardı.
Powerstage etabını kazanan ekip, RC3 sınıfında birinci, genel klasmanda ise ikinci oldu. Türkkan ve Ayan, 10-13 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Şili Rallisi’nde Türkiye’yi temsil edecek.
Sıradaki durak Eskişehir
Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2026 sezonunda sıradaki yarış Eskişehir Rallisi olacak.
Şampiyona takviminde yer alan yarışlar şöyle:
- 19-20 Eylül: ESOK Eskişehir Rallisi
- 17-18 Ekim: KOSK Kocaeli Rallisi
- 14-16 Kasım: İSOK İstanbul Rallisi




