Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Özel’in Sözcü TV’de yaptığı değerlendirmelerin ardından “kamu düzeni ve barışını bozmaya yönelik ifadeler içerdiği” gerekçesiyle TCK 217/A kapsamında resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Açıklamada, söz konusu ifadelerin “halkı yanıltıcı ve gerçeği yansıtmayan nitelikte olduğu” değerlendirmesine yer verildi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek ise Özel’in iddialarına tepki göstererek, açıklamaların “iftira siyaseti” olduğunu ifade etti. Gürlek, “Siyasi tükenmişliğini hayal ürünü senaryolarla örtmeye çalışan bir iftira siyasetinin tezahürüdür” dedi.
Gürlek açıklamasında ayrıca, yargı süreçlerinin tehdit ve söylemlerle etkilenemeyeceğini vurgulayarak, “Türk yargısı kimseden talimat almaz, tehditlere boyun eğmez” ifadelerini kullandı.
Bakan Gürlek, daha önce benzer iddialara karşı açılan davaları kazandıklarını hatırlatarak, yeni iddialara karşı da hukuki sürecin işletileceğini belirtti.




