Aynı binada Aile Sağlığı Merkezi’nin de bulunmasına dikkat çeken Arslan, mahalle halkının ciddi endişeler taşıdığını ve uygulamanın toplumda huzursuzluk yarattığını belirtti.

Arslan, yıllardır aynı bölgede yaşayan biri ve cemevi derneğinin bir üyesi olarak, vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi.

Arslan, “Cemevinin çatısına kurulan baz istasyonu, halkın bilgisi ve rızası olmadan yerleştirilmiştir. Bu durum toplumda ciddi bir tepkiyle karşılanmıştır. Aynı binada Aile Sağlığı Merkezi'nin de bulunması, halk sağlığına dair endişeleri artırmaktadır” dedi.

Baz istasyonu kararının Hacı Bektaş Veli Vakfı tarafından iyi niyetle ve ekonomik gerekçelerle alınmış olabileceğini ifade eden Arslan, bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Eskişehir İYİ Parti Tepebaşı 4. Olağan Genel Kurulu 2 Ekim’de
Eskişehir İYİ Parti Tepebaşı 4. Olağan Genel Kurulu 2 Ekim’de
İçeriği Görüntüle

Arslan, “Cemevleri kamusal yarar üreten, inanç ve maneviyat merkezleridir. Bu tür mekânlarda ticari kaygılar değil, halk sağlığı ve toplumsal huzur öncelikli olmalıdır” diye konuştu.

Arslan, yetkili kurumlara şu çağrılarda bulundu:

“Baz istasyonu derhal kaldırılmalıdır.
Kurulum sürecinde halk yeterince bilgilendirilmemiştir.
İnanç ve sağlık gibi hassas konulara dair kararlar toplumun rızası temelinde alınmalıdır.”

Milletvekili olarak bu sürecin takipçisi olacağını belirten Arslan, “Amacım kimseyi yıpratmak değil, halkın sesine kulak verilmesini sağlamak ve sağduyulu bir çözüm bulmaktır” dedi.

Son olarak, inanç mekânlarında huzur ve güvenin temel değerler olduğunu hatırlatan Arslan, “Bu değerlere zarar gelmesine hiçbirimiz izin vermemeliyiz”ifadelerini kullandı.

Muhabir: Özge ZAİM