CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Demir, etkinlikte yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde yaşanan skandallara bir yenisinin eklendiğini belirterek, şunları söyledi: “Ülkemizde ‘Daha ne olabilir ki?’ dediğimiz her şeyi, şu 30 yıllık ömrümüzde AK Parti sayesinde yaşadık. Diploma iptalini de gördük, sahte diploma skandalını da gördük. Biz gençler kötü eğitim sistemi ve kötü sınav sistemiyle boğuşuyoruz. Mezun olup iş bulamıyor, bulsak da geçinemiyoruz. Bir de üstüne bu skandal ortaya çıktı. Yazıklar olsun.”

2432F916 8431 47C9 A417 564510968A50

Demir, etkinlikte sembolik olarak diploma dağıttıklarını belirterek, “10 bin, 20 bin, 50 bin dolar gibi ücretler talep etmiyoruz. Eskişehirli vatandaşlarımız gelip istedikleri bölümden diplomalarını alabilir. Zaten gençler ‘Okusak ne olacak, iş mi bulacağız?’ diyor. Bu olay işin daniskası; gençleri üniversite eğitiminden soğutuyor” dedi.

E13E6494 A61C 4B67 9E61 92Cb857Adfef

Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’dan sert çıkış: “900 günde 90 gün Eskişehir’de değiller”
Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’dan sert çıkış: “900 günde 90 gün Eskişehir’de değiller”
İçeriği Görüntüle

Etkinlikte dağıtılan diplomalar, vatandaşlar ve gençler tarafından ilgiyle karşılandı. CHP’li gençler, protestolarının amacının hem sahte diploma iddialarına dikkat çekmek hem de gençlerin yaşadığı hayal kırıklığını görünür kılmak olduğunu vurguladı.

Muhabir: İlksen AKKAN