Mahalle sakinlerinden toplu itiraz
Meclis devam ederken mahalleli, “Halk bu projeyi istemiyor. Halk ile hiç görüştünüz mü? Dilekçelerimizi verdik. Halk bitişik nizam 3–4 kat istiyor, eski plan devam etsin” çağrısında bulundu. Deprem riskine dikkat çeken yurttaşlar, “20 sene önce aklınız neredeydi? İnsanlar bu evlerde oturuyor” diyerek bilgilendirme ve iletişim süreçlerinin yetersiz kaldığını savundu.
Sakinler, 1300’ün üzerinde şikâyet dilekçesi verdiklerini, 600 kişilik bir grupla hareket ettiklerini, aralarında toplantılar yapıp temsilciler seçtiklerini belirterek, “Plan çok güzel ama tıkanır; sadece konuşmak yetmiyor” ifadelerini kullandı. Mahalleliler, Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile de doğrudan görüşme talep ettiklerini açıkladı.
Başkan Ataç: “Çoğunluğa bakarız; itirazlar tek tek incelenecek”
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, eleştiri ve taleplere karşılık, “Bir konuda çoğunluk ne istiyor ona bakılır. Bana göre halkın büyük kısmı istiyor. Bu proje olur, çok da güzel olur. Kimse merak etmesin” dedi.
Ataç, itirazların en küçük detayına kadar yanıtlanacağını vurgulayarak, “Yeşiltepe’de ayağımın değmediği sokak yok. Oradaki insanları iyi tanırım. Benimle görüşmek isteyen herkesle görüşürüm; herkes derdini anlatır, çözüm bulunur” açıklamasını yaptı.
            
            
                            
                            
                            




