Platformlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun birinci yılına da dikkat çekerek, geçen yıl düzenlenen eylemlerde meydanları terk etmediklerini ve tutuklu öğrencilerin yargı süreçlerini yakından takip ettiklerini vurguladı.
Yürüyüş boyunca sloganlar atan grup, üniversitelerin yalnız bırakılmadığını belirterek NATO’nun Türkiye’den ayrılması gerektiği, Filistin’e destek ve Ortadoğu’daki çatışmalar gibi başlıklara da değindi. Bağlar’dan Adalar’a kadar süren yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.
Sol Genç Eskişehir adına konuşan Eftelya Özçelik, öğrencilerin eğitim, ekonomik koşullar ve demokratik haklar alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Geçen yıl gerçekleştirilen eylemlerin öğrencilerin yaşadığı sorunlara karşı gelişen bir tepki olduğunu ifade eden Özçelik, bu sorunların geçen sürede daha da arttığını söyledi.

Özçelik, açıklamasında 19 Mart eylemlerinin gençliğin önemli çıkışlarından biri olduğunu belirterek, eğitimin ticarileşmesi, diplomaların değersizleşmesi ve üniversitelerdeki yönetim anlayışına yönelik eleştirilerde bulundu.
Son bir yılda gençliğin karşı karşıya kaldığı sorunların derinleştiğini dile getiren Özçelik, mevcut ekonomik koşullar ve yönetim politikalarının bu süreci hızlandırdığını ifade etti. KYK burs ve kredilerinin yetersiz olduğunu belirten Özçelik, birçok öğrencinin eğitimini sürdürebilmek için çalışmak zorunda kaldığını söyledi.
Üniversitelerin piyasa odaklı bir yapıya dönüştürüldüğünü savunan Özçelik, eğitim sisteminin öğrencileri ucuz iş gücüne dönüştürdüğünü ileri sürdü.
Açıklamanın sonunda gençlik kesimlerine çağrıda bulunan Özçelik, öğrencileri, kulüp ve toplulukları ile sivil toplum kuruluşlarını ortak hareket etmeye ve sorunlara karşı birlikte mücadele etmeye davet etti.




