Kural hakkında, Filistin’e destek eylemlerinde dile getirdiği ifadeler gerekçe gösterilerek “Türk Milletini, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama” iddiasıyla dava açıldığı hatırlatıldı. Açıklamasında, Türkiye genelinde Filistin’e destek eylemlerine katılan çok sayıda kişinin benzer suçlamalarla yargılandığını belirten Kural, bu sürecin aylardır devam ettiğini söyledi.

Hükümetin İsrail politikalarına yönelik eleştirilerin suç gibi gösterildiğini savunan Kural, “Türkiye’de iki yüzü aşkın arkadaşımız, hükümeti İsrail politikaları nedeniyle eleştirdiği için yargılanıyor” ifadelerini kullandı.

146Ea94E 06Ea 43Fd B505 994A0Bc2Ccbc

Yaptıkları açıklamaların devlet kurumlarını aşağılamak amacı taşımadığını vurgulayan Kural, asıl amaçlarının Gazze’de yaşananları kamuoyuna anlatmak olduğunu belirtti. Gazze’de soykırımın devam ettiğini söyleyen Kural, buna rağmen İsrail ile ticaretin sürdüğünü iddia ederek bu durumun uzun süre inkâr edildiğini, daha sonra ise yetkililer tarafından kabul edildiğini dile getirdi.

Eskişehir’de Filistin’e destek amacıyla düzenlenen eylem ve dayanışma çalışmalarına da değinen Kural, direniş çadırları ve çeşitli organizasyonlarla Filistin halkının yanında olmaya devam ettiklerini söyledi.

X çöktü mü, neden çöktü?
X çöktü mü, neden çöktü?
İçeriği Görüntüle

Açıklamasında, “Suçlu olan bizler değiliz. Soykırım devam ederken ticareti sürdürenler, diplomatik ve ekonomik ilişkileri kesmeyenler asıl sorumlulardır” diyen Kural, bugün de söylediklerinin arkasında olduklarını vurguladı. Kural, İsrail ile ilişkileri sürdürenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da ifade etti.

Muhabir: Esra Kahya