Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, tramvay ve otobüs ücretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Dolmuş ve minibüs ücretlerine yapılan zammın ardından belediyeye bağlı toplu taşıma tarifelerinde de değişiklik olup olmayacağı merak edilirken, Ünlüce mevcut fiyatları bir süre daha korumaya çalışacaklarını belirtti.
Özellikle öğrencilerin kente yeni gelmesi nedeniyle mevcut tarifeleri hemen değiştirmeyi tercih etmediklerini ifade eden Ünlüce, toplu taşımaya belediye bütçesinden önemli miktarda kaynak aktarıldığını söyledi.
Yılın başında yaklaşık 100 milyon TL seviyesinde olan toplu taşıma sübvansiyonunun şu anda 160-170 milyon TL seviyesine ulaştığını açıklayan Ünlüce, belediye olarak vatandaşların ulaşım maliyetlerini düşük tutmak için destek vermeye devam ettiklerini belirtti.
Ünlüce, “Biraz dayanabildiğimiz kadar dayanmaya çalışıyoruz. Bütçemizden toplu taşımaya çok ciddi destek veriyoruz. Biz de direnebildiğimiz kadar direnerek halkımızı en uygun şartlarda toplu taşımaya yönlendirmeye çalışıyoruz” dedi.
“Sene sonuna kadar bir zam gündeme gelecektir”
Akaryakıt fiyatlarındaki artışın ulaşım sektöründeki maliyetleri ciddi şekilde artırdığına dikkat çeken Ünlüce, dolmuş ve minibüs esnafının da mevcut koşullarda yüksek maliyetlerle çalıştığını söyledi.
Belediyenin mevcut toplu taşıma tarifelerini korumakta zorlandığını belirten Ünlüce, tramvay ve otobüs ücretlerinde zam yapılmasının yıl sonuna kadar gündeme geleceğini açıkladı.
Ünlüce, “Biz de biraz daha dayanmaya çalışacağız. Ancak mutlaka sene sonuna kadar bir zam gündeme gelecektir” ifadelerini kullandı.





