Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Ekipleri, kent genelinde yaya güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Araç trafiğine kapatılmış yollar, kaldırımlar, bisiklet yolları ve yeşil alanlarda gerçekleştirilen kontrollerde, yasaklı alanlara giren araç ve scooter sürücüleri denetleniyor.
Vatandaşların güvenli ve rahat bir şekilde yürüyebilmesi, çocukların, yaşlıların ve engelli bireylerin kamusal alanları sorunsuz kullanabilmesi amacıyla yapılan denetimlerde, UKOME kararları doğrultusunda motorlu taşıtların girişine yasaklanan alanlara giren sürücülere Kabahatler Kanunu kapsamında 3 bin 705 TL cezai işlem uygulanıyor.

Kaldırımlar ve yaya yolları işgal edilmemeli
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, denetimlerin kent genelinde kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Sürücülere yapılan uyarılarda, araç trafiğine kapatılmış ve yayalaştırılmış yollara motosiklet, elektrikli bisiklet ve scooter ile girilmemesi, kaldırımların araç park etmek amacıyla kullanılmaması gerektiği vurgulandı.




