Yürüyüşün ön safhalarında çocuklar yer alırken, basın açıklamasını 13 yaşındaki Emre Kaan Üyümez yaptı. Üyümez, açıklamasında Gazze’deki insani kriz ve İsrail’in uyguladığı saldırılara dikkat çekti.
Üyümez, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün burada, onuruyla, azmiyle ve kararlılığıyla zalimin karşısında, mazlumun yanında saf tutan vicdan sahipleri olarak haykırıyoruz. İsrail’in Gazze’de uyguladığı saldırılar, dünya vicdanını harekete geçirmeli ve uluslararası toplum harekete geçmelidir. İsrail’in terör politikalarına destek veren ülkeler, bu zulmün suç ortağıdır. Filistin halkı yalnız bırakılmamalı, bağımsız ve özgür Filistin için somut adımlar atılmalıdır.”
Açıklamada, İsrail’e destek veren ürünlerin boykot edilmesi çağrısı yapılırken, Türkiye Cumhuriyeti devletine de İsrail ile ilişkilerini gözden geçirme çağrısı yapıldı. Emre Kaan Üyümez, yürüyüşün sonunda tüm katılımcılara ve Eskişehirlilere teşekkür ederek, “Kahraman Filistin halkına Eskişehir’den selam gönderiyoruz. Yaşasın, Nehirden denize Özgür Filistin” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından Gazze için dualar okundu.