İsrail ordusunun Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarında üç gazeteci hayatını kaybetti. Uluslararası ajansların aktardığı bilgilere göre, ölümlerden biri Gazze’de, ikisi ise Lübnan’da meydana geldi.

Gazze’de İHA saldırısı
Associated Press’in, Al Jazeera’ne dayandırdığı habere göre, gazeteci Muhammed Vişah Gazze kentinin batısında düzenlenen insansız hava aracı saldırısında yaşamını yitirdi.

Lübnan’da iki gazeteci daha öldü
Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Lübnan’a yönelik bombardımanlarda iki yerel gazetecinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, bölgede görev yapan basın mensuplarının ciddi risk altında olduğu vurgulandı.

Yoğun saldırılar ve artan risk
İsrail ordusu, önceki gün Beyrut başta olmak üzere ülkenin doğu ve güney bölgelerine ön uyarı yapılmadan yaklaşık 100 hava saldırısı düzenlemişti. Akşam saatlerinde ise Beyrut’un Tel Hayyat bölgesi yeniden hedef alındı.

Söz konusu saldırıların, mart ayı başından bu yana Lübnan’a yönelik en şiddetli operasyonlar arasında yer aldığı belirtiliyor.

Petrol fiyatları ateşkes belirsizliğiyle yeniden yükselişte
Petrol fiyatları ateşkes belirsizliğiyle yeniden yükselişte
İçeriği Görüntüle

Can kaybı artıyor
Öte yandan Lübnan genelinde düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının, 92’si Beyrut’ta olmak üzere 254’e yükseldiği bildirildi. Bölgedeki çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte hem siviller hem de gazeteciler açısından güvenlik riskinin arttığı ifade ediliyor.

Kaynak: The Guardian