Operasyon 12 ülkede eş zamanlı yürütüldü
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol–Europol Daire Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda kırmızı bültenle aranan 27 ve ulusal seviyede aranan 21 kişinin yakalanarak ülkeye iadesinin sağlandığı bildirildi.
Şüphelilerin Gürcistan, Almanya, Yunanistan, ABD, Hollanda, Karadağ, Polonya, Irak, Rusya, Sırbistan ve Ürdün’de gerçekleştirilen operasyonlarla tek tek tespit edilip yakalandığı belirtildi. En büyük iade grubunun Gürcistan’dan yapıldığı, bu ülkeden 31 kişinin Türkiye’ye getirildiği aktarıldı.
Suç örgütleri ve ağır suçlar listede
Açıklamada iade edilen kişilerin organize suç örgütleri, uyuşturucu ticareti ve farklı ağır suç dosyaları kapsamında arandığı vurgulandı. Kırmızı bültenle aranan isimler arasında uluslararası düzeyde takip edilen şüphelilerin de bulunduğu ifade edildi.
Yetkililer, operasyonların sadece bir başlangıç olduğunu, yurt dışında firari durumda bulunan suçluların yakalanmasına yönelik çalışmaların kesintisiz süreceğini kaydetti.
“Uluslararası iş birliği kararlılıkla sürüyor”
Bakanlık açıklamasında, operasyonlara katkı sağlayan tüm birimlere ve Adalet Bakanlığı personeline teşekkür edilirken, “suçluların nerede olursa olsun adalete teslim edileceği” mesajı verildi.






