Buz Ateşi
Yalı Park Balo & Davet
Eskişehir
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    35.36
  • ALTIN
    2510.5
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66362.15$

25 yılın muhasebesi

08 Mayıs 2024, Çarşamba 09:46

Önceki gün Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek önünde uzun kuyruk var. Bende yumurtayı Halk Yumurtadan alıyorum. Kuyruğa girdim. İnsanlar ne alıyor. En az alan 4 ekmek aldı. Halk Ekmek de ekmek 5,5 lira, piyasada ortalama 8 ile 10 lira arasında satılıyor. Yumurtaları aldıktan sonra, tam buğday ekmek var mı? diye sordum. O sabah geliyor, bitiyor cevabını aldım. Normal ekmek ve kepekli öğleden sonra da geliyormuş. 
Halk Ekmek’e giderek ilgi artıyor. Sultandere’deki fırının açılması Yılmaz Büyükerşen’in son icraatlarından biri olmuştu. Hafta sonraları 100 binin üstünde turist Eskişehir’in ticaret hayatını canlandırıyor.  Bal Mumu Müzesi en çok ilgiyi görüyor. Eskişehir’e gelen turistler bu müzenin kuyruğunda sabırla duruyor. Sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

PARA NEREYE GİDİYOR 
Eskişehir’de yapılanları görmeyen veya daha doğrusu her işte kasıt arayan hemşerilerimiz, Balmumu Müzesi, bizzat Yılmaz Büyükerşen’in adına müzenin gelirinin, belediyeyi zengin ettiğini söylüyor. Bu müzenin geliri kimsesiz kız çocuklarının eğitim görmesinde kullanılıyor. Amaçta, çok önem taşıyor. Kızların okuması ve iyi eğitim görmesi ile memleket bir adım ileriye gidebilir. Öbür müzelerinin geliri tabii ki, belediyenin kasasına giriyor. Halk hizmette geriye dönüyor. 

KİM DEĞİŞECEK, KİM KALACAK 
Bazı meslektaşlarım yazıyor. Büyükşehir Belediyesi, bürokrat kadrosunda değişiklikler olacak diye. Hatta isimde veriyorlar. Bu isimler, ‘Bit pazarına nur yağdıracak’ düzeyde isimlerden oluşuyor. Yeni yeni isimler varken, bit pazarına nur yağdırmaya çalışmanın bir anlamı yok. Tecrübeli isimler isteniyorsa, zaten o isimler büyükşehir belediyesinde var. Önemli olan iyi düzenlemedir. Eğitimi noksan olanların, başka birimlere alınmasıdır. Başkan Ünlüce’nin dedikodularla adım atacağını zannetmiyorum. En azından Ünlüce’nin artı beş yılı daha düşünmesi gerekiyor. Hedef 10 yıl olmalıdır. 25 yıllık bir birikim var. Bence Odunpazarı Belediyesinin bürokrat kadrosuna takviye edilmesi gerekiyor. Zayıf halka orası görünüyor. Ama görülmemekte ısrar edenler var. 
Başta Şehir Tiyatrosu ile Türkiye’nin tek belediye  senfoni orkestrası iyi değerlendirilmelidir. Dünya çapında başarılara bu iki birim veya kurum ile imza atılabilir. Önemli olan yönetimdir. İşin uzmanı olmak lazım, kara düzen çalışmak kimseye fayda sağlamaz. En başta Ünlüce’ye zarar verir. 

BİRİKİMİ KONUŞALIM 
Fotoğrafta da görüldüğü gibi, Yılmaz Büyükerşen ile kafa kafaya vermişiz. Önemli işleri konuşuyoruz. Dedikodulardan uzak bir şekilde, konuşuyoruz. Büyükşehir’de seçim ile birlikte yeni tablo yerine oturacak. Hayırlı olsun ziyaretleri bitecek bu işte eylül ayından itibaren yeni dönemin başlamasıyla birlikte olur. Bizde Yılmaz Hoca ile 25 yılı masaya yatıracağız. Neler yapıldı. Neler yapılamadı? Yeni dönemde CHP’li belediyeler ve artı Mihalıççık Belediyesi ne yapacak? İki yıl sonra ortaya çıkabilecek, erken genel seçimde, geçen seçimlerde olduğu gibi belediyeciliği bırakacak başkan ve meclis üyeleri olacak mı?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.