Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlara karşı 8 il için sarı kodlu uyarı yayımladı.

Uyarı kapsamında Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın güneybatısı ile Doğu Karadeniz’de Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

Vali Yılmaz’dan Aile Haftası ve Hava Şehitlerini Anma Günü mesajı
Vali Yılmaz’dan Aile Haftası ve Hava Şehitlerini Anma Günü mesajı
İçeriği Görüntüle

Meteorolojik değerlendirmelere göre yağışların akşam saatlerine kadar Doğu Akdeniz’de, öğle saatlerinden itibaren ise Doğu Karadeniz kıyılarında etkili olması öngörülüyor.

Yetkililer, kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Kaynak: TRT Haber