Es Çocuk Evi ve Bizim Çocuk Evi öğrencileri, Canlı Tarih Sahnesi kapsamında düzenlenen atölyede, tarihi olayları sadece dinlemekle kalmayıp sahnede birebir canlandırarak öğrendi. Drama ve ritim çalışmalarıyla desteklenen etkinlik, miniklere eğlenerek öğrenme ve birlikte üretme deneyimi sundu. Soru-cevap bölümleriyle zenginleştirilen atölye, çocukların dikkatini canlı tutarak öğrenmenin kalıcılığını artırdı.

Sivrihisar ilçesindeki Zaimağa Konağı da 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sivrihisar Çocuk Evi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde konağı ziyaret ederek Çanakkale ruhu ve vatan sevgisi hakkında yaşlarına uygun bilgiler aldı, tarihi mekanın odalarını gezerek kültürel mirasla tanıştı. Anlatılan hikâyeler ve yapılan canlandırmalar, 18 Mart’ın önemini miniklere etkileyici bir şekilde aktardı.

Bunların yanı sıra çocuklar, Kurtuluş Müzesi, Sanat Sokağı ve Karikatür Müzesi gezileriyle şehrin tarihi ve sanatsal zenginliklerini keşfetti. Geziler sayesinde minikler hem geçmişle bağ kurdu hem de sanatın farklı alanlarıyla tanıştı.

MÜSİAD Eskişehir’den Zimem Defteri Geleneği ile Yardım Eli
MÜSİAD Eskişehir’den Zimem Defteri Geleneği ile Yardım Eli
İçeriği Görüntüle

Etkinliklerin sonunda çocukların gözlerindeki mutluluk ve heyecan, yaşadıkları deneyimin en güzel göstergesi oldu.

Kaynak: İHA