Başkan Kurt, mesajında ekonomik kriz, hayat pahalılığı, gençlerin gelecek kaygıları ile emekli, işçi ve esnafın yaşadığı sıkıntıların toplumun ortak gerçeği olduğunu ifade etti. Hukuka olan güveni zedeleyen adaletsizliklerin de bu tabloyu ağırlaştırdığını belirten Kurt, “Ne yaşarsak yaşayalım umudu büyütmekten vazgeçmiyoruz. Çünkü biliyoruz ki her şey çok güzel olacak” dedi.

Seçilmiş belediye başkanlarına yönelik tutuklamalar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik baskılara da değinen Kurt, bu durumun demokrasiye ve millet iradesine müdahale olduğunu savundu. Yargının bir baskı aracı değil, adaletin teminatı olması gerektiğini vurgulayan Kurt, adaletin herkes için gerekli olduğunu dile getirdi.

Eskişehir yeni yılın ilk gününde Sibirya soğuklarına teslim olacak
Eskişehir yeni yılın ilk gününde Sibirya soğuklarına teslim olacak
İçeriği Görüntüle

Odunpazarı’nda sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Başkan Kurt, kimseyi yalnız bırakmadan, eşit ve adil bir kent için hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi. Dayanışma, alın teri ve ortak aklın ülkenin gerçek gücü olduğunu belirten Kurt, yeni yılda da laiklik, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve sosyal adalet mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.

Başkan Kazım Kurt, mesajını “2026 yılının adaletin yeniden tesis edildiği, emeğin değer bulduğu, barışın ve kardeşliğin güçlendiği bir yıl olmasını diliyorum” sözleriyle tamamlayarak, başta Odunpazarı halkı olmak üzere tüm yurttaşların yeni yılını kutladı.

Kaynak: 2Eylül Haber