Güvenlik adımları masaya yatırıldı
İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) üzerinden saat 09.00’da başlayan toplantıda, Türkiye genelindeki okulların güvenlik durumu detaylı şekilde ele alındı. Eğitim kurumları çevresinde yaşanabilecek riskler ve alınması gereken önleyici tedbirler gündemin ana başlıklarını oluşturdu.

Üst düzey katılım
Toplantıya İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başkanlık ederken, sürece valiler, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve il milli eğitim müdürleri de çevrim içi olarak dahil oldu. Böylece sahadaki güvenlik birimleriyle doğrudan koordinasyon sağlandı.

Okul çevreleri için yeni tedbirler değerlendiriliyor
Görüşmede özellikle okul giriş-çıkış saatlerinde yoğunlaşan güvenlik ihtiyacı, servis trafiği, okul çevresindeki denetimler ve olası risk senaryoları üzerinde duruldu. Mevcut uygulamaların güçlendirilmesi ve kurumlar arası koordinasyonun artırılması hedefleniyor.

Türk dünyası Antalya’da toplanıyor: Kritik gündem masada
Türk dünyası Antalya’da toplanıyor: Kritik gündem masada
İçeriği Görüntüle

Koordinasyonun artırılması hedefleniyor
Yetkililerin, toplantı sonunda sahaya yönelik yeni güvenlik planlamaları ve uygulama adımları konusunda kararlar alması bekleniyor. Amaç, öğrenci güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak ve okul çevrelerinde riskleri minimuma indirmek olarak öne çıkıyor.

Kaynak: 2Eylül Haber