Grup toplantısının ardından Eskişehir sokaklarında vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Özgür Özel, kentte adeta bir sevgi seliyle karşılaştıklarını ifade etti. Konuşmasında Eskişehir’in yerel yöneticilerine ve parti örgütüne özel bir parantez açan Özel, zorlu bir dönemde kendilerini bir bütün olarak bağrına basan Eskişehir halkına meclis kürsüsünden selam gönderdi.
Eskişehir Sokakları Sel Oldu Aktı
Konuşmasının ilk bölümünde Eskişehir temaslarına değinen Özgür Özel, "Geçen hafta toplantımızı Eskişehir'imizde yaptık. Grup toplantımızın ardından bizi o gün ağırlayanlarla birlikte; il başkanımızla, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, büyükşehrimizin ve Eskişehir'in efsane belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen'le, milletvekillerimizle ve örgütümüzle birlikte Eskişehir'de sokağa çıktık. Salon salon coşkuluydu ama Eskişehir sokakları sel oldu aktı. Bizi bu zorlu dönemde bir bütün olarak bağrına basan, arkamızda duran güzel Eskişehir'e grubumuzdan bir selam yollamak isterim öncelikle" ifadelerini kullandı.
Hafta sonu Adana ve Niğde’de de saha çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Özel, tarım işçilerinden esnafa, emeklilerden gençlere kadar toplumun tüm kesimlerinin ekonomik sıkıntılar nedeniyle feryat ettiğini ve halkın artık değişim istediğini dile getirdi.
Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıs Kararına Sert Tepki
Konuşmasında dış politikaya ve Kıbrıs Barış Harekâtı’na da değinen Özgür Özel, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) harekâta yönelik aldığı kararı çok sert bir dille eleştirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onurları olduğunu vurgulayan Özel, AP’nin harekât ordusunu lekelemeye çalışan iğrenç ithamlarını CHP olarak en sert biçimde kınadıklarını, reddettiklerini ve lanetlediklerini söyledi. Rahmetli Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan liderliğinde adaya işgal için değil barış için gidildiğini hatırlatan Özel, Kıbrıs şehitlerini rahmetle anarken, gazilere ve ailelerine şükranlarını sundu.
MESEM Kapsamındaki İş Cinayetlerine Eleştiri
Osmaniye'de MESEM (Mesleki Eğitim Merkezi) projesi kapsamında çalışırken traktör kazasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Yiğit Mehmet Kesme'nin acı haberini paylaşan Özel, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yüklendi. Bu yıl Türkiye'de 34 çocuğun iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini ve bunların 21'inin MESEM kapsamında olduğunu belirten Özel, Almanya'da 40 yıldır tek bir uzuv kaybı bile yaşanmayan bu sistemin Türkiye'de çocukların canına mal olmasının hesabını bakanlıktan soracaklarını ifade etti.
Ekonomik Kriz ve Vergi Adaletsizliği Gündemde
Türkiye’nin en temel sorununun adaletsizlik olduğunu ve bunun gelir ile vergi sistemine de yansıdığını savunan CHP lideri, 2018 yılından bu yana tek adam rejimiyle birlikte bitmeyen bir çoklu kriz ortamı yaşandığını söyledi. Resmi verilere göre Türkiye'nin %32'lik enflasyon ve %35'lik gıda enflasyonu ile Avrupa'da birinci, dünyada beşinci sırada yer aldığını belirten Özel, vergilerin %65'inin en zenginle en fakirin aynı oranda ödediği dolaylı vergilerden toplandığını ifade ederek mevcut vergi sistemini sert bir dille eleştirdi.





