Yeni sezon hazırlıklarını tamamlayan Şehir Tiyatrolarında “Verimsizler”in provaları ağustos ayında başladı. Oyunun ekim ayının başında EBB Sanat ve Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda ilk kez seyirci karşısına çıkması planlanıyor.

Güçlü yaratıcı ekip

Oyunun dekor tasarımını Emre Satı, kostüm tasarımını Özge Çınar, ışık tasarımını ise Kerem Çetinel hazırlıyor. Oyunun hareket düzeni ve koreografisi Sibel Erdenk tarafından gerçekleştiriliyor.

Çocuk Evleri’nde yaz okulu renkli etkinliklerle tamamlandı
Çocuk Evleri’nde yaz okulu renkli etkinliklerle tamamlandı
İçeriği Görüntüle

“Verimsizler”, insanlığa dayatılan ekonomik düzeni ve üretim sistemini eleştirel bir bakış açısıyla ele alıyor. Oyun, otorite tarafından acizleştirilen tüketim toplumunun yaşadığı sorunları sahneye taşırken, mevcut sistemle mücadelede örgütlü toplum ve sınıf bilincinin önemine dikkat çekiyor.

Ekim ayında seyirciyle buluşacak

Ekonomik düzen, üretim ilişkileri ve tüketim toplumunu odağına alan oyun, etkili ve dikkat çekici anlatımıyla izleyiciye farklı bir tiyatro deneyimi sunmayı hedefliyor.

Şehir Tiyatrolarının 2026-2027 sezonundaki ilk oyunu olacak “Verimsizler”, ekim ayı başından itibaren EBB Sanat ve Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek ve sezon boyunca Eskişehirli tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.

Kaynak: Bülten