Sivrihisar Festivali'nde Derya Bedavacı ve Serkan Nişancı coşkusu
Sivrihisar Festivali'nde Derya Bedavacı ve Serkan Nişancı coşkusu
İçeriği Görüntüle

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, belirlenen program doğrultusunda mahallelerde ULV (Ultra Low Volume) yöntemiyle ilaçlama yapılıyor. Son olarak Yeni Mahalle'de gerçekleştirilen uygulamalarla sivrisinek, karasinek ve diğer uçkunların yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.

Belediye ekipleri, hava koşulları ve çalışma takvimi doğrultusunda ilçe genelindeki tüm mahallelerde ilaçlama faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Çalışmalarla, özellikle yaz aylarında artış gösteren uçkun kaynaklı olumsuzlukların önüne geçilmesi ve vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmesi amaçlanıyor.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, çevre ve halk sağlığını korumaya yönelik çalışmaların yıl boyunca planlı şekilde devam edeceğini belirterek, ekiplerin vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmesi için sahadaki faaliyetlerini kesintisiz sürdürdüğünü ifade etti.

Kaynak: Bülten