Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ tarafından düzenlenecek açık artırmada Eskişehir’in de aralarında bulunduğu 41 ilde toplam 235 konut satışa sunulacak.
TOKİ’nin 19-20 Ağustos 2026 tarihlerinde gerçekleştireceği müzayedede toplam 540 gayrimenkul alıcılarla buluşacak. Satışa çıkarılacak gayrimenkuller arasında 235 konut ve 305 iş yeri bulunuyor.
Eskişehir de listede
Açık artırmada Eskişehir’de bulunan konutlar da satışa sunulacak. Konutlar için yüzde 25 peşin ve 120 ay vade seçeneği uygulanacak.
İş yerlerinde ise yüzde 10 peşin 96 ay, yüzde 10 peşin 120 ay veya yüzde 30 peşin 60 ay ödeme seçenekleri sunulacak.
Açık artırma 19-20 Ağustos’ta
Müzayedenin ilk oturumu 19 Ağustos Çarşamba günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek. Bu oturumda 1-235 arasındaki lotlar satışa sunulacak.
İkinci oturum ise 20 Ağustos Perşembe günü saat 10.30’da yapılacak. Bu oturumda 236-540 arasındaki lotlar açık artırmaya çıkarılacak.
Açık artırmalar Ankara İlbank Sosyal Tesisleri ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. İnternet üzerinden de teklif verilebilecek.
Vadeli satışlarda taksitler yılda iki kez yeniden hesaplanacak. Artışlarda Yİ-ÜFE esas alınırken, altı aylık artış oranı yüzde 12,5’i geçemeyecek.
Açık artırmada en yüksek teklifi veren kişiye sözleşme imzalaması için 5 iş günü süre tanınacak.




