Kayıt yenileme süreci, ders seçimi (ekle-sil) ve kayıt yenileme bedelinin ödenmesi ile tamamlanacak. Ders seçimi yapılmadan ödeme bilgileri oluşmayacağı için öğrencilerin mutlaka önce ders seçimini yapmaları gerekiyor. Bu dönem, öğrencilere fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak; öğrenciler en fazla 10 ders ve 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde kendi seçimlerini gerçekleştirecek.
Kayıt yenileme işlemleri, e-Devlet şifresi veya öğrenci şifresiyle aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinden “Ders Ekle/Sil” butonu üzerinden yapılabilecek. Ders seçimi sonrasında oluşan ödeme bilgileri aynı sayfadan veya alınan bilgi dökümünden görüntülenebilecek.
Öğrenciler, kayıt yenileme bedelini 17 Ekim 2025 saat 22.30’a kadar kredi/banka kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden ödeyebilecek. Fakülte, öğrencilerin yaptıkları ödemenin 2025-2026 Güz Dönemi kayıt yenileme tutarına ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. Sadece eski borcunu ödeyen ancak yeni dönem kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmeyecek.
Açıklamada, 17 Ekim 2025’ten sonra mazeret kabul edilmeyeceği ve sürenin uzatılmayacağı belirtilerek, belirtilen tarihler arasında işlemlerini tamamlamayan öğrencilerin haklarını kaybedecekleri duyuruldu.
Kayıt yenileme işlemini tamamlayan öğrenciler, kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini aynı sistemde “Kayıt Bilgi” butonundan kontrol edebilecek. Ayrıca, kayıt yenileme tarihleri içinde, ödenen materyal ücreti tutarı değişmemek kaydıyla ders silme ve yerine yeni ders seçme hakkı bulunuyor.
Detaylı bilgi için “Kayıt Yenileme ve Öğrenci Kılavuzu”nun incelenmesi gerektiği hatırlatıldı.