Eskişehir’in en önemli sorunlarından birisi otopark yetersizliği diyeceğim de otopark sayısının yeterli olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değilim. Ancak otopark konusunda bir sıkıntı olduğu kesin. Özellikle şehir merkezinde belediyelerin sokak aralarının parka dönüştürülmemesi için sokak içlerine yönelik yaptığı demir babalar belki de bu işin geçici çözümüne uygun bir davranış olarak nitelenebilir. Ancak şehir merkezinde zaten daralan sokaklar, yaya trafiğini bile kaldırmakta zorlanırken babalar ile trafik akışına yön verilmek istenmesi gerçekten sıkıntıyı daha da arttırıyor.

Sürekli olarak şehir trafiğindeki araç sayısının artması, cadde ve sokakların trafiği taşıyamaz hale gelmesi bir başka sıkındı, şehir içerisinde otopark yetersizliği veya daha açık bir ifade ile otopark ücretleri bir başka sıkıntı. Nerede boş bir alan oluşmuşsa en azından buraya yeni bir bina dikilene kadar otoparka dönüştürülmesi de geçici bir çözüm olmakla birlikte otoparka dönüştürülen alanların yüksek ücret talebi sürücüleri ister istemez çok zorluyor. Eğer aracınız varsa şehir merkezine aracınızla girdiğinize gireceğinize pişman olabilirsiniz. Çünkü aracınızı park etseniz ödeyeceğiniz ücret cep yakıyor, park edecek yer bumlamazsanız yaktığınız yakıt cep yakıyor. Çünkü bir park yeri bulabilmek için tam anlamıyla kısır bir döngünün içine giriyorsunuz. Durmadan sokak aralarında kendinize yer arıyor, bir sokağı birkaç defa pas geçip gitmek zorunda kalıyorsunuz. Şehir merkezinde Büyükşehir belediyesine ait birkaç tane otopark var. Yetmedi, Millet Bahçesi’nin altıda otopark olarak düzenlendi ancak otopark ücretlerinin yüksekliği, aynı zamanda ekstra kaldığınız süreler içinde ek faturaların kesilmesi gerçekten insanın bir araç sahibi olmasının pişmanlığını yaşamasına sebep oluyor.

Kısacası Eskişehir için kim ne derse desin gerçek anlamda bir otopark sorunu mevcut ve bu sorunun çözümü de o kadar kolay değil. Şöyle düşünülebilir, “Aramın milyonluk arabası var, otopark ücretinden kaçıyor!” Gerçekten böyle düşünenler doğru düşünmüyordur. Çünkü şehir merkezinde bir otoparka birkaç saatliğine arabanızı bıraktığınızda farkına varmadan çalışan bir asgari ücretlinin yevmiye sini ödeyebilirsiniz. Bu şartlarda araç sahipleri için otopark sorunu kırk katır mı, kırk satır mı anlayışına dönüşüyor.