Çökme paniği yaşandı
Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’nde 2 Şubat’ta bir gecekondunun istinat duvarında kısmi çökme meydana geldi. Yaşanan olayın ardından bitişikte bulunan İpek Apartmanı için risk oluştuğu değerlendirilerek bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

Küçük trafik kazası büyük mağduriyete dönüştü: “Haberim yoktu” dedi, icra iptal edildi
Küçük trafik kazası büyük mağduriyete dönüştü: “Haberim yoktu” dedi, icra iptal edildi
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlar sokakta kaldı
Tahliye edilen apartmanda yaşayan vatandaşlar, yaklaşık üç gündür evlerine giremediklerini belirterek mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Evlerine dönmeyi bekleyen apartman sakinleri, belirsizliğin devam ettiğini ifade etti.

Belediyeye tepki
Apartman sakinleri, olayın ardından belediyenin yeterli ve hızlı bir müdahalede bulunmadığını savunarak duruma tepki gösterdi. Sokakta beklemek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, kalıcı bir çözüm talep etti.

Başkan olay yerine geldi
Tepkiler üzerine Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Apartman sakinleriyle görüşen Şahin, yaşanan mağduriyetin kısa sürede giderileceğini ve gerekli adımların atılacağını söyledi.
20260204Aw634623 6

Kaynak: TRT Haber